History Marketing Summit 2018

Kund: Centrum för Näringslivshistoria
År: 2018
Längd: 9 filmer á 20-35 min

En gång om året arrangerar Centrum för Näringslivshistoria seminariet History Marketing Summit. I år hölls det på anrika Nalen i Stockholm. Talare från prestigefulla företag berättade om hur de använder sina arkiv, och sin historia, i marknadsföring. Vi filmade hela seminariet och klippte sedan en film per talare – vilka sedan publicerades på Centrum för Näringslivshistorias hemsida.

Under årets History Marketing Summit filmade vi med fyra kameror, för att på så sätt ge tittare en tydlig, men samtidigt snygg, presentation av anförandena.

Finland 100 år

Kund: SVT
År: 2017
Längd: 1h 28min

Bild: SVT

Bild: SVT

Finland fyllde etthundra år och Sisuradio i samarbete med SVT anordnade en mycket fin konsert på Kägelbanan i Stockholm, med många spännande gästartister. Det hela sändes live på webben och Sveriges radio. För att ompaketera det till senare sändning i SVT, så fick vi råmaterialet och uppdraget att klippa en version av hela konserten samt färgkorrigera för att hålla det inom sändningsstandard. Ljudet togs av SR och grafiken gjordes av SVT.

"Lisa Miskovsky, Kristian Anttila och den finske legendaren Danny är några av artisterna som har bjudits in till denna sverigefinska konsert för att hylla det självständiga Finland 100 år. Det blir en intim konsert där det sverigefinska arvet förenar både de medverkande artisterna och programledarna Josefine Sundström och Marko "Markoolio" Lehtosalo."
- SVT

 

 

San Sac Group

Kund: Hägvall & Sjöman
År: 2017
Längd: Flertalet filmer à 1-2 min

Trangsund_11.jpg

Vi fick i uppdrag av B2B-byrån Hägvall & Sjöman att producera ett flertal filmer åt deras kund San Sac Group, alla utifrån temat avfallshantering. Det som producerades var kundcase, intervjufilmer och ett seminarium. Filmerna publicerades på deras portal http://www.avfallshantering.se/

 

Nordea - Montergrafik

Kund: Nordea
År: 2017
Längd: 2 st à 2 min

VMA0002_Thumbnail_Hemsida_01.jpg

Nordea ville i handgjord stil måla upp en bild av ”resan till framtidens bank”. Visionen var en seriös montergrafik - men med glimten i ögat - som skulle bjuda in till diskussion.

Eftersom ev. ändringar under produktionens gång behövde lösas snabbt kombinerade vi flera tekniker för att producera grafiken; allt ifrån vektoriserade bilder och handgjorda texturer till 3D simuleringar och slumpmässiga stroke-effekter.

Filmerna visades på konferenserna Euro Finance och SIBO’s. 

3D-Simulation från Maya

Vektoriserad illustration av handritat original.

den färdiga Montern

Bild: Nordea

Bild: Nordea


 

Internetdagarna

Kund: AGoodId
År: 2015, 2016, 2017
Längd: ca 2 min

Bild: Sara Arnald

Bild: Sara Arnald

Varje höst arrangerar IIS, Internetstiftelsen i Sverige, Internetdagarna – "Sveriges viktigaste mötesplats för alla som jobbar med internet". Konferensen pågår under två dagar, med flera event och Keynote-talare. Tillsammans med AGoodId har vi de senaste åren hjälpt till att ta fram informationsfilmer som visas på storbildsskärm vid starten av dagarna, samt innan de olika Keynote-talarna.

Film: Marcus Rosmalm

Tekniska museet - Utställningsfilm

Kund: Tekniska museet
År: 2016
Längd: 10 min

Beppe_Hemsida__00000.jpg

Tekniska museet lånade ut sina lokaler till inspelningen av Viaplays julkalender ”Det stora experimentet”. 

Efter inspelningen skapades en utställning av scenografin och rekvisitan, till denna producerade vi videoinnehåll där Beppe Singer berättar om julkalendern.

Kulturskolan

Kund: AGoodID
År: 2017
Längd: 3 st à 45 s

Tillsammans med strategiska kommunikationsbyrån AGoodID skapade vi tre filmer åt Kulturskolan och deras projekt "Rum för skapande". Filmerna består av 2D-animationer och filmat material från olika aktiviteter. Vi filmade och producerade grafik och animationer, efter design av AGoodID.

Filmerna visas i sociala medier och är därför gjorda i kvadratiskt format.

Barnkanalen - Idents

Kund: SVT Barnkanalen
År: 2013 - 2016
Längd: ca 300 st à 10 sec

Vi var med och producerade så kallade idents, eller identifikationsfilmer, för SVT Barnkanalen. Innan och under inspelningen var vi konsulter för att rigga chroma-bakgrund samt se till att allt fungerade tekniskt för att kunna göra efterarbetet så enkelt som möjligt. Efter inspelningen tog vi hand om materialet och keyade (frilade med hjälp av grön/blå bakgrund) in de medverkande i den grafiska värld som är Barnkanalens kännetecken.

SVT studio 1 - Identsinspelning 2016

Idents_Hemsida_09.jpg