Vi älskar video

Det roligaste som finns är att skapa innehåll som fångar och förmedlar. Att lyckas hålla kvar tittaren i en väl berättad historia med inlevelse och nyfikenhet. Att leverera en upplevelse som stannar kvar hos dig som tittar.

Processen

Att ta sig an ett kreativt uppdrag innebär för oss att tidigt komma överens med dig som kund om vilka förutsättningarna är, och hur vi tillsammans ska arbeta oss igenom det. Detta är viktigt för att vi ska veta vad du förväntar dig, och att du som kund ska veta vilka idéer som går att förvekliga med den budget som finns. Med vår erfarenhet kan vi tidigt upptäcka eventuella problem, innan de har blivit kostsamma, och vi är dessutom bra på att med kreativa lösningar lyfta ett projekt till nya nivåer.

Bra arbetsvillkor

Videomaskinen har ett hängavtal med Unionen, vilket innebär att vi följer det kollektivavtal som förhandlas fram mellan arbetsgivarorganisation och fackförbund. Alla medarbetare ska känna sig trygga med att Videomaskinen är en sjysst arbetsplats som respekterar människorna som gör oss till det vi är. Och med ett team som är glada kan vi som arbetsgivare känna oss trygga med att kunna leverera vårt yttersta i de projekt vi tar oss an.

 
unionen_videomaskinen.png
 
 

Våra tjänster

 

I grunden arbetar vi med att ta fram rörlig bild till olika sammanhang. Vi tar hand om hela produktioner där vi filmar, regisserar, redigerar, gör grafik, animerar, musiklägger, mixar ljud, gör specialeffekter, 3D-visualiseringar, färgkorrigerar och levererar en visningsklar video vad än visningsplattformen må vara.

Vi tar även fram redskap för kunder som vill skapa sitt eget innehåll på enklare sätt. Ett exempel är grafiska mallar som vi designar och programmerar efter behov, så att kunden får lättarbetade mallar i Premiere Pro för att lägga dynamisk och anpassningsbar grafik på sina egna projekt utan att själv behöva arbeta i After Effects. Detta är något som idag växer då många vill ta fram sitt eget innehåll till sociala medier, där texter och namnskyltar ska kunna skrivas enkelt och se enhetliga ut med fina animationer.

Kunskap

När vi filmar så använder vi den teknik som passar uppdraget. Många projekt filmas med vår Sony FS7-kamera och Zeiss Compact Prime 2-objektiv. Vi har en mängd olika lampor och kringutrustning för ljussättning. Ibland räcker det med en Litepanel Astra 1x1, och ibland fyller vi en hel transportbil med utrustning.

Vid efterbearbetning arbetar vi med de senaste programvarorna från Adobe, Blackmagic Design, Maxon och Autodesk. Det mesta redigerar vi i Premiere Pro, och i vissa projekt, där vi sitter hos kunder, använder vi även Avid. För grafik använder vi mestadels After Effects CC (där Tony Ahola även innehar titeln "Adobe Certified Expert"). Många visualiseringar och effekter gör vi i antingen Maya (realistisk 3D) eller Cinema 4D (enklare 3D). Färgkorrigering gör vi i DaVinci Resolve från Blackmagic Design. För ljudbearbetning använder vi Audition. I vissa fall använder vi oss av andra specialprogram och plugins för att skapa det vi eftersträvar, och vi försöker hela tiden ligga i framkant och utforska vad som är möjligt att göra.

Vi är Videomaskinen

 
porträtt Tony Ahola

Tony Ahola
creative director | DOP | vd

G13B2929_small.jpg

Niklas Kärreskog
director | editor | vice vd

G13B2983_small.jpg

Kristofer Karlberg
color correcting | motion graphics

G13B3024_small.jpg

Petra Rendahl
project manager | economy

G13B2969_small.jpg

Theodor Molander
director | VFX

Portratt_PersonX_20171116.png

Du
kreativ | rolig
(scrolla ner)

 

Maila

För att kontakta någon av oss använd förnamn [at] videomaskinen.se

Bli en av oss?

Just nu söker vi ingen fast anställd, men vi är ofta i behov av extra personer i olika sammanhang. Så hör av dig och berätta mer om dig själv, så lägger vi in dig i vår katalog av kreativa personer som vi kan komma att kontakta i framtiden.

Tjänster vi ofta behöver:

Fotograf - Vara van att arbeta självständigt, kunna ljussättning och rigga både enkla intervjuer snabbt och mer avancerade scener.

Redigerare - Kunna redigera informationsfilmer, intervjuer och flerkameraproduktioner i Premiere Pro.

Motion Graphics - Kunna designa och animera grafik i After Effects efter kunders behov. Ganska ofta arbetar du i 3D-program såsom Cinema 4D eller Maya.

Om du tillhör någon annan yrkeskategori i branschen så är vi självklart nyfikna på dig ändå.
Fyll i formuläret och berätta lite om dig själv!

Namn *
Namn
Lämna inga personliga uppgifter här som kan anses vara känsliga.
http://
Behandling av personuppgifter *
Vi sparar de uppgifter du anger här, för att i framtiden kunna höra av oss till dig i det fall vi är i behov av din kompetens. Informationen kommer inte att vidarebefordras, och vi kommer inte att skicka några nyhetsbrev eller liknande.