Videomaskinen är ett produktionsbolag baserat i Stockholm. Vi jobbar med TV, webbfilm, informationsfilm och många andra områden där rörlig bild ska kommunicera med tittare. Vi vet hur man anpassar filmer för olika ändamål; om det ska visas på TV, i en mobiltelefon, projiceras på en husfasad eller loopas i en mässmonter.

 
LOGOMARK CIRCLE WHITE ON BLACK xtrasmall.png
slussen

TV

Att göra TV innebär att ha koll på kvalitet. Hur något ska berättas på bästa sätt avgör hur programmet ska produceras. Vi gör TV på flera olika sätt beroende på produktion, och har koll på alla delar - från idé till upplevelse.

garo

Webbfilm

Beroende på plattform så ställs olika krav på strukturen i en film. En reklamfilm som ska locka kunder på sociala medier kräver att uppmärksamheten fångas innan användaren har hunnit scrolla förbi. En bra informationsfilm är enkel och tydlig, medan en varumärkesbyggande film kan vara mer suggestiv och spännande.

miniatyr

Motion Graphics

Animerad grafik ingår i de flesta produktioner, och ibland är en film helt uppbyggd av grafik. Vi har gjort filmer för storbildsskärmar, tunnelbaneskärmar, mässor och husfasader där grafiken har varit det bärande elementet. Vi gör även grafiska mallar åt kunder som de själva enkelt kan anpassa och använda i sina interna produktioner, t.ex. namnskyltar som animeras in och ut.

 

Projekt

 

Kunder & Samarbetspartners

 

Vi jobbar mycket med andra byråer som i sin tur har kunder vilka beställer filmer eller andra tjänster, där vi tar hand om genomförandet av en idé. Vi jobbar även direkt mot företag, där vi tar hand om hela kedjan från idé och design till support för att visa filmen på rätt sätt.

 
 

Blogg

 

Instagram